TURSAB'TAN AYVALIK TURİZMİNE YAKIN İLGİ…

TURSAB

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 21 Ağustos ta Burhaniye ilçesinde bir toplantıya katılması sonrası Ayvalık`ı da ziyaret edeceğini açıkladı.

Ayvalık ilçesinde turizmin gelişmesi için çalışma başlatan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Çanakkale Körfez Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç ve heyeti Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`i ziyaret etti. Kılıç, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 21 Ağustos ta Burhaniye ilçesinde bir toplantıya katılması sonrası Ayvalık`ı da ziyaret edeceğini açıkladı.

 Ayvalık ilçesinde turizmin gelişmesi için çalışma başlatan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Çanakkale Körfez Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Çanakkale, Balıkesir ve Edremit Körfezi`ndeki seyahat acentelerini temsilcilerinin katıldığı 14 kişilik bir heyet Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`i makamında ziyaret etti.

TURSAB Çanakkale Körfez BYK Başkanı Kılıç ve beraberindekilerin katıldığı ziyarette Ayvalık`ta turizmin nasıl geliştirilebileceği, bu konuda yerel kurumlardan nasıl destek alınabileceği konuşuldu.

"Bundan 7- 8 ay önce yeniden yapılanmaya giden TURSAB bazı illerde Bölge Başkanlıkları kurdu. Bu başkanlık ta Çanakkale ve Balıkesir`deki turizmi,  körfezdeki nasıl geliştiririz. Bölgedeki seyahat acentelerinin sıkıntılarına çözüm yönünde yerel yönetimlerimizle istişare yaparak bölgelerimizi kalkındırmak adına seyahat acenteleri bölge başkanlığı olarak çalışmalara başladık. Bu bölgenin daha iyi tanıtılması açısından seyahat acenteleri olarak harekete geçtik. Tabi bu çalışmamız sizlerin öncülüğünde olacak amacımız bu" diye açıklamalarda bulunan TURSAB Çanakkale Körfez BYK Başkanı Kılıç, 21 Ağustos’ta TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy`un Burhaniye ilçesinde bir toplantıya katılmak üzere bölgeye geleceğini ve bu kapsamda Ayvalık`ı da ziyaret ederek Yunanistan’ın Midilli Adasına da bir ziyaret gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Bölgemiz 1980`lı yıllarda olduğu gibi günümüzde yabancı turistleri ağırlamıyor. Yabancı turistler bölgemizden çekildi, ancak yöremiz yerli turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Yerli turistler ilçemize, bölgemize turizmde küçümsenmeyecek ölçüde katkı sağlıyorlar. Ayvalık`ı yeniden yabancı turizmin gözdesi haline getirmek için çalışmalıyız. Turizmde bulunduğu yerden bir adım daha ileriye götürmeliyiz” diye bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Eskiden Ayvalık`ın karayoluyla ulaşımında bir takım sıkıntılar vardı. Şimdilerde bu aşılmış durumda. Bunun yanı sıra havaalanının açılması ve yurt dışı uçuşların kısıtlı da olsa yapılmasıyla ilçemize, bölgemize turistin ulaşması daha da kolaylaştı. Ancak turisti bölgemize çekerken, aşırı talep halinde turistleri konaklatabileceğimiz yatak sayımız yetersiz. Bunların arttırılması gerekmektedir” dedi.

Biz Ayvalık Belediyesi olarak turizmin canlanması için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını, ilçede Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği (AYTUGEB) diye bir de turizm birliğimiz çalışmalarını sürdürdüğünü ve Belediye başkanı olduğum için bu birliğin başkanlığını da ben yapmaktayım diye açıklamalarda bulunan Başkan Gençer, “Biz kendimize üç adet tanıtım hedefi belirledik. Bunlardan bir tanesi Berlin Turizm Fuarıdır. Biz bölgemizin tanıtımı için varız. Seyahat acentelerinin de bu çalışmasıyla Ayvalık`ın, Burhaniye`nin turizmde bir adım daha ilerleyeceğini düşünüyorum” diye çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Çanakkale Körfez Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç ile 14 kişilik bir heyetinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Gençer, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve arkadaşlarını Ayvalık’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli